London Baby

Imorgon bär det av!! Wiiiieee! Är super taggad, I Can't Wait!! Imorgon åker Mamma och jag iväg på en liten Mor och dotter resa till London! Är lite smått stressad nu, eftersom jag inte apckat än.., Hehe, men ska göra det nu!! Jag ska verkligen försöka uppdatera så mycket som möjligt, men det kan komma upp inlägg lite mer oregelbundet än vanligt, vi får se helt enkelt, det beror på när jag har internet!
 

Hope2Change - UF

Hejsan! Häromdagen köpte jag ett jätte fint armband utav Hope2Change, som är ett UF-Företag! Min mamma hade köpt ett likadant och lilla jag blev ju avundsjuk, så jag köpte mig ett själv också! Det är jätte fina armband och en del av pengarna går till Cancerfonden, vilket jag tycker är jätte fint! Åh! Jag längtar verkligen tills det är min tur att starta ett UF-företag! Det verkar så sjukt kul! Men läs mer om just Hope2Change här

Matilda, Sanna, Rebecca


No Regrets


Påskägg

Mina underbara godingar gav mig påkägg idag! De är helt enkelt de bästa vännerna man kan önska sig!!

RMS - Påskfotografering

Idag myser jag med Matilda och Sanna ute på landet! Vi har varit ute och fotat, blev riktigt många fina bilder, så kommer att inlägg framöver med fler snygga bilder!

Ceasarsallad & Filmkväll

Just nu sitter jag hemma hos Lina med Karin och Lina och kollar på New Moon. Vi har vampyr-maraton! Vi lagade mat, ceasarsallad, förut! Gottigt värre! 
 
P.s Savannah, krya på dig! Hoppas allt är bra! <3

Smile baby, It's Free

Hejsan! Idag slutade jag 11.30, riktigt gött, fick beting på sista lektionen! Men vi åt luch i skolan ändå, eftersom det var påsklunch, mumma! Sedan gick jag hela vägen hem, haha! Träffade Matilda och Cajsa påvägen hem med! Så umgicks lite med dem! Sedan har jag pluggat, annars inte gjort så mycket hittils idag! 

Påskriset Uppe

Nu är vårat påskris uppe! Mamma och jag pyntade det, kanske inte något speciellt, men det är mysigt iallafall! Jag har den senaste timmen haft total klädångest och letat efter något att ha på mig imorgon... Har fortfarande inte en aning, men nu måste jag iallafall sova! God natt!

Bergsklättring

Tog mig en promenad nyss, hade bara tänkt gå runt kvarteret för att ta lite bilder, slutade med att jag gick till den högsta punkten jag kunde hitta! När vägen tog slut, tog jag mig uppåt ändå... Ner kommer man ju alltid! Hittade en jätte fin plats jag ska komma ihåg till självporträtt i sommar! Hittade även två fina ställen för kommande outfitbilder!  Men kan behöva lite kläder att visa upp med först! 

Summer 2013

Åh, jag längtar så sjukt till sommaren! Eller iallafall tills man kan börja använda vår och sommarkläder! Typ shorts och linne! Åh, längtar! Längtar till att kunna ta en löprunda i solen och bada i vattnet! Men nu ligger det fortfarande is på sjön och vinterjackan är på... Jag vill tex använda min super söta tygpåse som jag helt glömt av, som jag tror egentligen är ett år gammal, men som jag aldrig använt! Så lägtar till våren, då kommer jag använda den dag in och dag ut!

Ett meningslöst inlägg.

Det är några som undrat om inte jag har påsklov nu, och svar nej! Här där jag bor har vi det nästa vecka och går därför i skolan tills på torsdag! På fredag är vi lediga! Som min idrottslärare sa: Har ni klarat det till påsklovet i nian, då kommer den sista tiden gå sjukt fort, ni kommer undra vart eran högstadietid tog vägen. Vi får väl se hur fort det går sedan! Men jag fokuserar på nuet och det är SO, skicka bilder och städa som gäller nu! Puh, mycket att tänka på! Men det är bra, då får jag mycket gjort och tiden går snabbare! Haha, idag har jag tränat och sedan i princip inte hunnit göra något mer efter skolan, men kvällen är ung, så jag ska nog hinna med det mesta jag hade tänkt göra! Hoppas allt är bra med er! Kram!!

Flygande Tankar

Hejsan! Idag har jag verkligen inte haft energi till någonting! Uscha, sovit för lite... Somnade nästan i skolan, och tog en tupplur när jag kom hem! Usch... Hade inte ens tänkt somna.. Hehe... Sedan har jag tränat idag och så har jag dammsugit hela övervåningen! Jobbigt? Ja, speciellt när man knappt orkar äta mellis... Därför hade jag tänkt gå och lägga mig redan nu! Sova ut så jag orkar med allt jag ska göra imorgon! Skola, Äta, Blogga, Träna, Städa, Skicka bilder, PLUGGA! Har skjutit upp en slöjdinlämning allt för länge nu... Den är dock till efter lovet, men den är rätt stor och borde verkligen börja nu!! 
 
Ska skriva om ett märke eller någon speciell klädepok! Några förslag om vad jag kan skriva om?

Baton Twirling

Hejsan! Nu har jag suttit och redigerat lite bilder! Att de starterna på det två första bildernas kläder liknar varandra blev en total slump! Hade gärna gjort fler sånna bilder, men hade ju självklart tagit kort med massa zoom mestadels av tiden! Mne det kanske är något att komma ihåg till nästa tävling? Hihi! Jag har även suttit och börjat skicka iväg de första bilderna! De är en del starter och alla vill ha sina bilder så fort som möjligt, men tänkte att jag tar dem i den ordningen som de kom i på tävlingen, vliket betyder att duetterna får vänta längre osv! 

Tävling - Hemmaplan

Hejsan! Idag var det tävling här på hemmaplan! Har varit i hallen hela dagen och är helt slut! Puuh! Känns konstigt eftersom det är söndag, men det funkade ju grymt! Hade tänkt redigera lite bilder ifrån dagen nu, som förhoppningsvis kommer upp senare ikväll! 
 
Vill bara säga tack till alla nya läsare, jätte kul att ni hittat hit och hoppas ni stannar! Kram!

Earth Hour

Jag hoppas att ingen glömde släcka ikväll? Vi släckte ned här hemma iallafall, fast fuskade dock och lät tv:n vara på...  
 
Innan det drog igång passade jag iallafall på att ta lite ljusbilder! Så drog med lampan framför kameran och bildade bokstäver, kanske ska gör ahela alfabetet och göra till ett typsnitt? Vore rätt sjukt coolt! Haha, men nu ska jag sova! Tävling imorgon! Wiiiie!

Allt eller inget


I want it bad enough


Så som jag litar på dig.

Det är det som är meningen.
 
Hejsan! Vanlig dag idag, bortsett från en 2h lång håltimma! 
 
Men när jag kom hem, möttes jag av ett ljus, som jag väntat på sedan januari! I Januari såg jag en bild av Sofie Sund. Kände direkt att en sådan bild måste jag testa mig på!! Och har sedan dess väntat på att ljuset ska bli rätt. Idag när jag gick in mitt rum, såg jag den starka solen lysa in genom mitt fönster(Mitt fönster är vinklat så att jag inte ser solen när den är uppe på dagen och inte heller på kvällen(Solnedgång) på vintern! Men äntligen har jorden vridit sig så jag kan se solnedgången ifrån mitt sovrumsfönster! Så ajg ställde upp kameran, testade intällningarna och 4min senare, var ljuset borta... Men hann få till något iallafall! 

Change

Såg en liknande bild på weheartit, så valde att göra en själv! Saknar värmen! Men det är snart april och då kommer värmen snart! Wiiihoo!

Blue jeans

Hejsan! Dagen började med sovmorgon, fast åkte till skolan och pluggade, så blev inte så mycket "sovande" haha! Blev klar med dagens och morgondagens beting, så nu kan jag nästan ta det lungt haha! Fortfarande en hel del att göra, svårt att räcka till! Men det är väl lite det som livet handlar om också! Imorgon är det fredag och min själ hoppar av glädje! Kram!

Familjen växer.

Hej! Idag har jag pysslat lite i mitt rum, fixat och donat, gjort om! Allt för att tömma min hylla åt mina kameror! Min gamla, pappas gamla analoga, mormors gamla analoga och mormors gamla filmkamera! Det blev så fint och jag dör lite varje gång jag kollar åt deras håll. Kärlek. Lycka. Åh! Älskar dem! Min fina familj! Jag och pappa har tänkt att vi ska köpa en filmrulle och testa hans gamla! Längtar, men väntar till våren, hihi! Kram!

Open minded

Hejsan! Idag har varit en riktigt go och mysig dag! Känns som om jag äntligen är igång igen med allt vad som gäller bloggen, skolan och kosten efter en rejäl urladdning på nationella! Härligt att vara tillbaka på planeten jorden! Idag har jag slösat bort tiden på att inte göra någonting alls, men ändå lyckats skriva en idrottinlämning på 7 sidor! Nu har jag resten av kvällen på mig för att endast chilla gärnet, och göra roliga saker! Härligt va? Hoppas allt är bra med er! Kram!

Träning

Jag har varit rätt passiv här på bloggen idag och igår, men detta är endast pga NO nationella, som nu är gjort, så imorgon borde jag vara igång och blogga som vanligt! Idag har jag endast varit i skolan. tränat och käkat! 

Let go of the Pressure


Starta en blogg

Jag fick en kommentar häromdagen. Där man undrade om jag kunde skriva ett inlägg om hur man kommer igång med en blogg!
 
Jag skulle nog säga att nyckeln till framgång är att blogg ofta med kvalitet på sina inlägg! Försök blogga åtminstonde en gång om dagen! Då kikar folk in oftare eftersom de vet att du kommer ha lagt upp något nytt. Men ingen vill läsa något tråkigt! Så det gäller som sagt att ha kvalitet på det man lägger upp med! Jag försöker alltid att antingen ha fina bilder eller skriva en intressant text! för det är sånt som intresserar mig när jag läser bloggar.
 
Det är också viktigt att brinna för det man bloggar om. Blogga inte för att du vill ha många läsare, utan blogga för din egen skull, jag bloggar för att jag vill öka min kreativitet och om jag har en blogg blir det av att jag går ut och fotar. Genom mina fotografier kan jag förmedla en känsla.
 
Man blir även duktigare desto mer man gör en sak. Om du vill bli duktig på att spela fotboll, så måste du spela ofta och mycket och anstränga dig! Samma sak är det med bloggen, i mitt fall iallafall måste jag lägga ned energi och anstränga mig för att det ska bli bra.
 
En annan fråga var om man var tvungen att ha en systemkamera och photoshop. Och nej det behöver man absolut inte! Det är inte kameran som gör arbetet, så en digital kamera eller en mobilkamera fungerar lika bra! Egentligen behöver man inte en kamera över huvudtaget, men jag tycker det är roligare att läsa om det är bilder med också. Men det borde finnas något som intresserar läsaren.
 
Sedan designen. Det är mycket roligare att läsa en blogg om den har fin design. Men det är inget måste. Mitt tips, är att testa dig fram! Googla!
 
Några av min designer genom tiderna. Alla blir inte bra haha! Allt från jag-vet-inte-vad-men-massa-rosa-och-cupcakes till grova stavfel! Ooops! Men man kan inte vara bra på allt direkt. Övning ger färdighet!

Dagens Viktigaste Mål

Hej hopp! Sovmorgon till 200% idag! Så allt jag hittilss hunnit göra är att äta frukost.. Oooops... Kanske inte det bästa tänkbara eftersom jag VERKLIGEN måste plugga till Nationella proet i Fysik. Men jag tror det är bra att låta kroppen vila med, annars kommer jag aldrig få någonting gjort, Just eftersom det är Nationella, så tror jag inte att man någonsin kan känna sig färdig med pluggandet. Men ska även träna senare idag, så det blir härligt att bara släppa allt vad läxor och prov heter! Kanske dags att sätta igång med pluggandet nu..? JA! Här kommer bilder på min underbara frukost! 

Dreams exist to come true

Idag har jag endast tränat, ätit, tagit ett långt bad och pluggat. Dagen lär antagligen varvas med 30min plugg och 15min paus. det fungerar bäst för mig så! Har ett prov på må, och ett på ti. Så det är det jag prioriterar de kommande tre dagarna. 
 
Våga chansa och gör något du inte skulle gjort annars. Drömmar finns för att de ska gå i uppfyllelse. Chansa och gör så att de gör det också. 

You Aint Gonna Fail


Harlem Shake

För två veckor sedan, så hakade vi på tonår på Harlem Shake trenden! Jag har helt glömt av att visa den! Jag har på mig min blåa blus, kan ni hitta mig? 
 
Ikväll träffar jag dessa godingar igen efter en lång väntan! Förra veckan var jag på tävlingen i Kalmar så hade svårt att komma, om man säger så! Haha! Kram på er!
 

Beskär en bild i GIMP

Ett till redigeringsinlägg! Denna gången om hur man kan beskära sina bilder!
 
Jag använder ett program som heter GIMP och är en gratis vara som går att ladda ned gratis och lagligt här.
 
Börja med att klicka på "Bild" (1.) sedan på "Beskär på rityta" (2.)
Sedan kommer det upp en ruta, i den rutan finns det lite att hålla koll på! Se min fina förstoring!
Klicka på ankarna,(3.) så du klickar isär dem för en beskärning som inte håller fast formen på bilden. Eller hur mna kan säga. Så att bilden kan ändra sig på bredden och längden en i taget och inte tillsammans. 
Sedan klickar du på nedpilen på antingen höjden eller bredden.(4.), beroende på vilken sida du vill minska på. 
Du ser förändringen i rutan(5.).
Sedan när du känner dig klar klickar du på "ändra storlek"(6.).
Nu högerklickar du på "Bakgrund" (7.) bland lagren. (Om ingen lagerruta finns klicka på Ctrl + L, alltså Ctrl och L samtidigt). 
Sedan klickar du på "Ny från synlig"(8.).
Du hsr nu två lager, och ska ta bort det gamla.
Högerklicka på "Bakgrund"(9.) och sedan på "Ta bort lager"(10.)
 
Sedan är det bara att gå till arkiv uppe i vänster hörn och spara bilden! P.s glöm inte att spara bilden som .jpg och inte gimps format. Gimps format .xcf (Tror jag), fungerar bara i Gimp, ingen annantans. Det finns andra sätt att beskära bilder i Gimp, och andra redigeringsverktyg. Men jag tycker detta funkar bäst, iallafall för mig! Kram!
 

Kreativitet - När den försvinner.

Alla som sysslar med att måla/fota/pyssla/musik/skrivade eller liknande, har nog någon gång kännt att det inte går att få fram något. Ibland tar det stopp man träffar en mur och har ingen aning om vad man ska göra. Man vill vara kreativ och hålla igång. Men man kommer inte på något över huvudtaget. Och sedan ibland, så tar kreativiteten inte slut. Man vet inte vad man ska göra med allt man vill göra. 
 
Ett tips från mig, är iallafall att hålla igång sin kreativitet. Sätt mål, att idag ska jag fota något. Så att man inte tänker, aja, ingen idé, ingen kreativitet, så jag struntar i att skapa något idag. Utan en forserad kreativitet är iallafall bättre än ingen kreativitet alls. 

Sluta vara en klyscha.

Mitt liv rullar på som vanligt. Men jag vill testa nya saker. Åka på semester, långt bort. Träffa nya människor. Skratta, gråta. Något som bryter vardagen. 
 
Jag känner att allt jag gör har jag redan gjort 1000 gånger förrut. Känner mig som en klyscha. Men jag vill att folk, alla, alltid, ska se på mig och tänka, shit, vilken härlig brud! Henne vill jag lära känna bättre. Även mina vänner/familj vill jag ska känna att jag är en intressant person som man vill lära sig mer om. Jag vill att folk ska komma hem efetr att ha träffat mig och tänka, jag undrar när jag träffar henne igen, saknar henne redan. Och jag vill att folk ska tänka på mig och börja le. Det vill jag.
 
Men jag går i samma fotspår som vanligt. Det är dags att bryta mig loss, bli en djupare, men mer lättsam människa. Bra combo mellan de två. Så livet blir balanserat. Jag vill lämna avtryck hos folk. Så att de aldrig glömmer mig.Sluta vara en klyscha som vandrar runt på bara fötter.

Om allt faller idag.

Allt hänger i nuet. Allt räknas. Nu kör vi. Om det är meningen. Eller inte. Det kan bara tiden utvisa. Men vi kör på. Som om det inte finns någon morgondag. Idag. Nu. 
 
Bilderna jag tog i måndags och redigerade igår.  Klicka på miniatyerna för större format. 
 

Keep Going


Värre saker kan hända.

Studiedag idag. Gött! Gick upp vid sju, åkte till skolan hämtade lite böcker för att sedan åka hem, äta frukost, plugga, gå ut och fota lite. När jag kom ned till stranden här märkte jag att den har växt! Dem har huggit ned alla buskar vid vattnet och hält sand över allt gräs, så stranden är näst intill tre gånger så stor nu! Ska bli riktigt kul att bada här nu i sommar! Nu när vi har riktigt sandstrand med, med sand, och inte grussand! Gaah!

Breaking Rules

Tog lite självporträtt nyss, blev jätte nöjd när jag tog dem, sedan lade jag in dem i datorn och hälften av dem jag tyckte bäst, var inte så bra som jag först trodde... Ska sätta mig och kolla igenom dem igen, men ska låta dem ligga och "vila" först. Så hjärnan kan få glömma av vilka jag tyckte om ifrån början. Egentligen behöver dem nog ligga i 2månader isådanafall, men jag väntar till imorgon. 
 
Här får ni två bilder jag tog på frihand, men de var så tråkiga, så beskärde dem. Och jag tror jag bryter mot alla regler som finns i komposition, men jag tycker om dem haha. Blir lite mer intressant när man inte gör som man ska. Sedan är det väl egentligen bara proffs som kan bryta mot reglerna och få det snyggt, och så långt har jag inte kommit i min utveckling än! Men jag kan reglerna, och nu testar jag att bryta dem, egentligen bara tur att det blev snyggt denna gången. Eller tja, enligt mig. Känner mig väldigt virrig, hoppas någon förstår vad jag menar! 

Typsnitt

Nu har jag suttit vid dafont.com ett tag och letat fina fonter. Sedan samlat ihop en del, så jag kan visa. Listan är väl också till för mig själv, så att jag minns mina fina typsnitt. Har dock inte med alla på listan. Men, här är mina favoriter och mina nya godbitar! Nu hade jag tänkt sätta mig ned och pilla med dem lite, för att sedan skriva ut och sätta upp på väggen. Men lär nog inte hinna med det idag.. Plugget har prio ett! Alltid. Har ett prov och ett läxförhör denna veckan, två prov nästa vecka, en bokrecension om två veckor, sa jag att den var på engelska? Sa jag att jag inte läst en sida i boken än? Har jag berättat att vi har en stor slöjdinlämning och ett prov veckan efter lovet, och att jag inte börjat på något av dem än? Haha oj då, måste glömt att nämna det. Men men! Det är tre veckor till lovet, och sedan säger lärarna att det blir lugnare, vi får väl hoppas på det! 

Du gör min Värld


Du gav upp för länge Sedan

Sov ut idag och sedan efter det tog jag och fixade en riktigt höjdarfrukost. Älskar helgfrukostar, de är så mysiga på något sätt. Man hinner fixa allt så mycket mer! Efetr frukosten åkte jag och träningsgänget in till Friskis och Svettis! Kommer antagligen ha träningsverk i armarna i morgon. Oj då, kört för tunga vikter, ja antagligen. 

Tänka är överskattat

Ikväll var Julia på besök. Sista mellomyset. Har kört fullt mellomys hela säsongen. Jätte mysigt! Vi struntade i vårat hälsosamma liv och vräkte i oss massa onödigt, onyttigt. Men det var mysigt! Rätt person vann. 

Tävling - Bam

Hejsan! Idag har ddet varit tävling! Eftersom vi inte kunde tävla i Team, så åkte jag ganska tidigt, men är strax hemma! Vi har ju hunnit stanna och äta gott och hunnit shoppa på A6! Grymt! 
 
Åter till tävlingen! Idag gick det riktigt bra! Är nöjd! Jag hade två tapp, och mina käre far satt och räknade ihop till 26 fånga! Hihi, gulligt av honom tyckte jag. Mamma och pappa tycker att man inte ska fokusera på tappen utan de stavar man fångar! Så ja, 26 fånga. Jag fick 15,5 poäng i grund! Höjde mig med 5 poäng sedan förra gången! Eller så uttrycker jag mig så att jag höjde min poäng med 50%, rätt maffigt tycker jag! Haha, Erika,Julia och Ellen (Våra tränare) var jätte stolta och det gjorde mig glad. Dock kvalade jag inte till SM, var 0,5 poäng ifrån. Ett tapp alltså... Hade jag fångat på allra sista grejen, en liten blind, då hade jag varit kvalad till SM. Men men, nöjd, höjde ju min poäng VÄLDIGT! Två tävlingar kvar, två chanser, emn jag behöver bara en. Jag ska verkligen ta den chansen. Vill verkligen till SM. Tävlingen är ju egentligen inte slut än, och prisutdelningen har inte varit än, men jag tror jag kom 11 av 33. Så det var också gött. 

Ett år tillsammans

Idag för ett år sedan blev jag vän med världens finaste människa.

Det var ett trivslegruppsmöte den dagen! Vi bakade marämgswiss tillsammans och började prata om vem vi gillade osv. Vi bytte nummer via facebook (det är så vi håller koll på datumet). Vi smsade en hel del, pratade i skolan och umgicks på fritiden! Sedan smsade vi varje dag tills att jag åkte till London. Vi fortsatte umgås och blev dem kompisarna vi är idag.

Jag är så lycklig över att ha fått lära känna dig och kunna berätta allt för dig. Du är den bästa vännen man kan önska sig. 8/3, en dag av lycka!


Bad

Nu har vi ätit gott, Céline, Nellie och Team Estrellaz har badat. Jag fotade dem lite och så pluggade jag med! 
 
Sedan har vi umgåts lite med Staffanstorparna och Team Estrellaz. Men nu är det sent och dags att tagga tävling imorgon! 

Kalmar Stad

Den obligatoriska rubriken - Med extra touch.
 
Nu är jag äntligen framme i kalmar och jag,Céline, Nellie och Samina gick ett varv på stan! Mysigt här tycker jag, vet inte vad jag mer kan berätta. 
 
Idag firar jag och Matilda ett år tillsammans! Min ängel, tänk att det redan gått ett år! 

Packa inför Resan

På lördag är det tävling igen! Blandade känslor om vi säger så. Savannah bröt sitt lillfinger igår och kommer inte kunna tävla. Daniela är sjuk och kommer inte kunna tävla. Där rök alla starter förutom mitt och Célines solon. Vi kommer alltså tyvärr inte tävla i team.. Jag funderade ett tag på att inte åka över huvudtaget, men tillslut bestämde jag mig för att åka ändå. Vill ju verkligen kvala till SM!! Får se hur det blir. Men på lördag är det iallafall tävling för mig och Céline. Jag är lite orolig, men det går nog bra. Nu har ajg nästan packat färdigt allt, ska gå igenom min packlista en extra gång för säkerhetens skull. Sedan blir det lite plugg, duscha, lägga fram kläder inför morgondagen och sådant, sedan drar jag täcket över näsan och slumrar in.
 
Minnesanteckning: "Ta bara med det allra nödvändigaste"

Jag såg dig häromdagen

Hejsan! Åh idag är det VÅR! Dagen hittils har bestått utav skola, plugg, blivit intervjuad för Sveriges Radio Sjuhärads ungdomspanel ( Sedan min prao i höstas där, så blir jag och två kompisar intervjuade, finns att lyssna på någonstans på deras hemsida, annars går det Fredagar 07.15 på P4- kanalen, Det vi spelade in idag börjar nästa vecka, så ingen idé att lyssna imorgon!), sedan tog jag med mig kameran ut i solskenet och fotade lite självporträtt! Kram!

Riktning

Det finns mycket att tänka på. Mycket som ska göras. Mycket som inte går som man hade tänkt. Men det är gansak härligt. Då får man agera snabbt, och ja det kanske inte alltid blir så bra, men jag har lärt mig att det är när man är lite osäker på något som det blir bäst. När man testar gränserna lite. Det ska inte vara helt 100%, utan man ska någonstans känna att detta kanske inte funkar....? Det är då mirakel kan ske. Ibland går det rätt åt skoga med, utan att man testar får man inte riktigt veta.
 
Det jag testar just nu är att trycka på mig själv med massor saker att hinna med och som ska göras. Jag tycker det funkar bättre än förväntat. Jag vet att allting jag gör inte blir lika bra som förrut, och jag vet att en del saker blir helt kassa. Men man behöver uppleva det med. Jag trycker på med träning, kost, bloggning, individuella mål, plugg, vänner, drill och olika rutiner/listor för ett organiserat liv. men jag tycker om att ha det så här. Jag får så mycket mera gjort. Känner mig starkare psykiskt. Som en vän sa till mig för ett par dagar sedan, "Livet är viljestyrt. Utan riktning och mål tappar du kraft och självkänsla. Du är skapare till ditt eget universum, förändring är alltid möjlig!". Hammaren på spiken. Så är det. Det är även det jag försöker leva efter. Det gör mig lycklig.
 
Bilder ifrån en kall förmiddag i januari. Min vän Lina på bilderna.

Ändra ljuset i dina bilder

Idag har jag mycket att göra, därför passar det perfekt att slänga in ett litet redigeringstips! 
 
Så här ändrar du ljuset i dina bilder!
 
Som jag sagt förrut använder jag gimp, som är ett gratisprogram som är fritt att använda!
 
Bild 1. 
Du börjar med att hålla musen över färger och där hittar du nivåer.
 
Bild 2. 
Dra sedan den vita pekaren till det stället där kurvan går upp drastiskt. Då blir det ljusaste delarna så ljusa de kan bli utan att frätas ut. Gör samma sak med det svarta.
 
Bild 3. 
Sedan drar du den mittersta pekaren till ett ställe där du tycker det ser bra ut, detta om du då vill ändra ljuset i mellantonerna, jag har valt att göra mina ljusare, vilket jag gör i de flesta av mina bilder! 
 
Sedan klikcar du på ok. Och du är klar! En stor märkbar skillnad! Kram!
 

Bilfärd med bror

Idag tog min käre bror körkort!! Wiiihooo! Är sjukt stolt över honom! Jag hängde därför med i en premiärtur med honom för att hämta mamma på jobbet! Tog med kameran, fotade lite samtidigt som vi körde! Det kasnke är konstigt att säga, men det var en mysig bilfärd, kvalitetstid om man säger så! Och nu den senaste halvtimman eller så har han suttit och lärt mig massor om kost och träning! Jag har varit lite naiv om man säger så. Men det är bra att ha en kär bror som hjälper en på traven.

Vad vill du se mer utav?

Vad är det som gör att just du läser min blogg? Och finns det något du saknar/ vill se mer utav?
Lämna jääätte gärna en kommentar!
 
Vill du se mer redigeringstips?
Mer kreativa photoshoots med mig själv?
Mer udda redigeringar?
Mer vardagsbilder?
Mer texter om min syn på saker och ting?
 
Ja, vad är det du vill se?
Vad vill du se mer utav?
  
pollcode.com free polls 

Redigeringstips

Hade tänkt bjuda på ett snabbt redigeringstips!
 
Först och främst regierar jag mina bilder i gimp, som är ett gratisprogram som är lagligt. Finns HÄR att ladda ned.
 
Ofta vill man inte visa de märken/finnar man har på sina bilder, då kan man enkelt klona bort dem. På gimp finns det ett verktyg som både klonar och suddar ut kanterna, så det inte blir några skarpa kanter (finns även på photoshop). 
 
Det heter plåster, se bild 1.
 
Du använder verktyget genom att hålla nere Ctrl på ett ställe som är fint och i samma färg som det stället där du ska klona bort ditt märke. Se bild två nummer ett( Syns ej tydligt på bilden, men där är en cirkel). Och samtidigt som du håller nere Ctrl klickar du på stället du valt, sedan klickar du enkelt på det stället där du har märket(nr 2, är även där en cirkel som knappt syns på bilden), och vips, borta. Oftast blir det snyggare resultat om du även tar lite runt märket med! Testa dig fram helt enkelt!

Walk on Stormy Seas

Idag har jag varit i skolan, kommit hem, grejat lite med mina listor. Pluggat lite och sedan gick jag ut och fotade en stund. Det var sjukt kallt så rusade hem redan efter femton minuter, men jag fick till två bra bilder iallafall! Några bra till, men de var inte något speciellt, så valde att inte visa dem! Hoppas allt är bra med er? Kram!

Vilja, Kunna, Ska.

Hmmm. Hur ska jag börja?
 
Jag kan börja med min ånger. Jag känner att det var mycket roligare att blogga när jag försökte blogga aktivt och ofta. Därför tänker jag föröska blogga oftare igen, precis som förrut. Jag kommer försöka uppdatera två gånger om dagen åtminstonde. För det är mycket roligare så. Plus, att då har ni något att läsa när ni vaknar på morgonen och när ni ska gå och lägga er på kvällen. 
 
Sedan vill jag försöka inspirera er som läser min blogg. Det är min stora glädje. 
 
En sak jag tänker på en hel del är det här med att många människor går runt och önskar att saker ska hända. Jag är en utav dem, absolut ja. Varje gång jag tänker på det, så kommer jag fram till samma slutsats. Att om man vill att saker ska ske. Då får man själv se till så att dem gör det med. Om jag vill att den där snygga killen ska prata med mig, ja, då kanske det är på tiden att jag går fram och pratar med honom. Ingenting kommer hända annars. Om man vill att något ska hända, ja då kan man faktiskt själv se till att dem gör det med. Mna inte bara kan, utan jag tycker man SKA se till att dem händer med! Alla människor är vi blyga i olika sammanhang, och ja, jag kanske inte vågar gå och prata med den där snygga killen? Men då är chansen ganska stor att jag inte kommer prata med honom, eftersom han antagligen känner likadant, och inte kommer och pratar med mig. Men man kan börja smått, små steg i rätt riktning, och en dag kommer jag inte ha några problem att gå och prata med honom. Det gäller bara att öva upp sig. Precis som allt annat är modighet något man övar upp. Varje dag inte bara kan man göra något som är utanför sin Comfortzone, utan man BORDE och SKA göra det med! Våga satsa! Lev det livet du alltid velat leva. Allt lär inte komma på en dag. Men du är fortfarande före alla andra som sitter och bara önskar att saker ska ske. 

Eftermiddags Smoothie.


Wake Up

Att börja träna och leva sunr är det bästa jag någonin gjort.
 
Jag känner hur hela kroppen verkligen mår bra. Jag mår mycket bättre. Jag längtar till att träna, ändå tränade jag för minddre än 3timar sedan! Så fort jag tränat klart, vill jag bara ha mer. Låter som värsta beroendet. Men det är så skönt. Bara kötta och inte tänka. Underbart. 
 
Hittils ser jag väl inga direkta skillnader på min kropp, det är bara känslan som ändrats hittils. Men jag mår så äckligt bra och det har bara gått två veckor. 
 

Lördagsfirande.

Förra veckan, på lördagen, så kom tjejerna ifrån klassen över på överraskningskalas för Julia. Vi missade dock överraskningsmomentet... Hon köpte tårta och visste att alla skulle komma redan innan. Men det blev en väldigt mysig kväll. Vi satt och pratade och hade tv-mys framför mellon. Ulrik Munther var ju favoriten. Vi kollade även på lite roliga YT-klipp! 
 
Sedan vet ajg inte riktigt vad som hänt med mig...? Jag har gått och förälskat mig i brusiga bilder. Kan verkligen inte få nogav bruseffekten. Då menar jag inte den som blir när man höjer Iso-talet för mycket, utan den man lägger till efteråt i redigeringsprogram. Även fast det blir ganska likt resultat, så är det kännslan att jag har bruset där, efetrsom jag vill att det ska vara där. Att kunna bestämma själv. Ville bara berätta det, att jag i vilket fall som helst lägger på bruset i efterhand, för att jag tycker det är fint.Ger en fin retrokänsla jag tycker om. 

RSS 2.0